Crowdfunding

 

RESHIRT heeft een missie: overhemden maken van materiaal wat anders zou worden weggegooid. Van gerecycled katoen worden deze hemden op Nederlandse bodem ontworpen, geproduceerd en verkocht. Daarbij maken we geen gebruik van schaars drinkwater en giftige chemicaliën. Goede kwaliteit, werkomstandigheden, en voor een eerlijke prijs. Help jij ons mee RESHIRT op de kaart te zetten?

Wie ben ik?

Ik ben Arend-Jan Majoor, gedreven door vernieuwing als het een betere wereld dient. Want ik wil dat we met elkaar een wereld hebben die ook voor generaties na ons nog goed gebruikt kan worden. Een echte innovator, altijd nieuwe ideeën en ik start graag nieuwe bedrijven en projecten op. Ik combineer 15+ jaar ervaring vanuit multinationals, nationals, MKB en start-ups. Bij Unilever ben ik begonnen bij merken zoals Dove of Ola. Daarna heb ik kort bij Shell gewerkt, maar merkte daar dat ik vooral een ondernemer ben. In 2008 heb ik de Tuk Tuk Company geholpen om verder op te starten in Nederland en heb ik mijn eerste eigen bedrijf gehad, Frismakers genaamd, waarbij we 300 seconden presentaties op congressen organiseerden. Sinds 2016 ben ik actief met afval en recycling want hier is veel te doen. Hiervoor heb ik STOPMIJNAFVAL en Luierrecycling Nederland opgericht. Namen die meteen aangeven wat we doen, minder afval en meer recycling. Ik hou ervan om met een concreet product bezig te zijn, iets wat je kunt zien en voelen. Zo is RESHIRT ontstaan.

Wat is het plan? 

In 2021 ben ik begonnen om van gerecycled textiel overhemden te maken. De stof komt uit hotels en restaurants en zou normaal worden weggegooid als er een klein scheurtje of vlekje in is gekomen. Wij herbruiken de stof door het eerst in de juist kleur te verven en om daarna in Nederlandse naaiateliers er nieuwe overhemden van te maken.

De hemden zijn van A tot Z duurzaam want er wordt geen nieuw katoen gebruikt en dat voorkomt het gebruik van veel schoon water in landen waar ze juist drinkwater hard nodig hebben. De overhemden worden in Nederland gemaakt door kleermakers die het vak verstaan en het werk nodig hebben. Hierdoor hebben de overhemden ook gewoon een eerlijke prijs.

Waar staan we nu?

We ontvangen het textiel uit de horeca- en hotelbranche, we verven zelf het textiel in de kleuren die nodig zijn en we werken met 2 naaiateliers in Nederland die de overhemden maken. Belangrijk om te noemen is dat we de overhemden pas gaan maken nadat er besteld, zo hebben we geen voorraad die als deze niet verkocht wordt, moet worden weggegooid.

 

We hebben de eerste 100 overhemden gemaakt en de reviews zijn heel goed. Zoals die van Bob: "Zo! Wat ben ik blij met mijn overhemd! Stiekem al één van mijn favorieten. Na het bestellen was het overhemd zeer snel geleverd en het zit zit als gegoten. Veel beter dan ik had verwacht en niet geheel onbelangrijk… duurzaam! Gewoon een eerlijk product voor een eerlijke prijs!"

Kortom:

  • De patronen staan klaar en zijn geperfectioneerd.
  • De eerste overhemden draag ikzelf met een groep van 100 personen al met veel plezier.
  • De naaiateliers staan klaar om de hemden te maken.
  • De website wordt vernieuwd en we zijn bezig met het opbouwen van de social media. 

Alles staat dus in de startblokken om te produceren. Nu zoeken we per crowdfunding ronde 50 mensen die samen met ons RESHIRT willen lanceren!

Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?

We hebben 4 smaken. Welke past bij jou?

  1. Als je een overhemd besteld dan telt dit op in de crowdfunding, dan zorg je ervoor dat we in de volgende fase van RESHIRT komen, namelijk een grotere groep mensen bereiken die laten zien dat we met een goed product bezig zijn.
  2. Bestel je 2 overhemden? Om dit te vieren wordt je ook uitgenodigd om mee te doen aan de fotoshoot die we 2 x per jaar houden. We maken dan een foto in een professionele studio van jou met je nieuwe overhemd aan. Deze kun je daarna voor je profielfoto bijvoorbeeld gebruiken. Heb je meteen een mooie professionele foto van jezelf.
  3. Bestel je 3 overhemden? Dan maken we naast een foto ook een filmshoot zodat je mee loopt als model in de korte film advertentie die we maken.
  4. Bestel je als bedrijf of team meer dan 3 overhemden, dan maken we een aparte film van jullie eigen korte modeshow.

Heb je vragen, suggesties of wil je gewoon je enthousiasme delen?

Neem contact met mij op. Je kunt mij appen op 06-21120339 of laten we connecten op LinkedIn. Ga naar https://www.linkedin.com/in/arendjanmajoor

Meer weten?